Hållbarhet

Hållbarhet har en central roll hos oss på Goody. Vi ska aktivt bidra till att utveckla sättet att arbeta med hållbarhet inom vår bransch - i alla led.

Omtanke om både människa och miljö

Vi arbetar långsiktigt och medvetet med ambitionen att vara en hållbar leverantör ur flera perspektiv. Bland annat arbetar vi med att hitta förpackningar som har ett mervärde, och samtidigt gör så lite avtryck på miljön som möjligt. Vi använder oss av de mest effektiva och hållbara transporterna och säkerställer att anställda hos våra producenter och leverantörer ska ha schyssta arbetsförhållanden. Att jobba på Goody ska vara enkelt och roligt, hos oss är det individerna som skapar teamet i fokus. Vi som företag lägger stor vikt vid att arbeta med socialt ansvar i olika former. En del av det är att arbeta för barns välmående och vi är en stolt samarbetspartner till BRIS och deras arbete för utsatta barn.

“Vi vill förändra branschens syn på konfektyr genom att förbättra, effektivisera och skapa hållbarhet på riktigt!”
Mikael Huljebrant, CEO

Schyssta förpackningar

Vi väljer med stor noggrannhet våra förpackningar där våra kriterier är tidlös design, god kvalité och omsorgsfulla materialval. Det vill säga förpackningar som man gärna sparar och vill använda i sin vardag. Ett exempel på detta är våra korgar som skapas av ett invasivt sjögräs från Bangladesh vattendrag. Detta sjögräs behöver kontinuerligt skördas för att inte vattendragen ska växa igen. Ett annat exempel är våra linne- och jutesäckar som består av högkvalitativt och hållbart material som är certifierat för GOTS (organiska) och GRS (återvinning).

Klimatkompensation

För oss är det viktigt med klimatsmarta transporter. Varje sändning som skickas från oss klimatkompenseras genom att vår transportör PostNord investerar i förnybar energiproduktion i utvecklingsländer. Fossil energiproduktion ersätts av förnybar. Det görs med hjälp av FN certifierade CDM-projekt (Clean Development Mechanism) via företaget 2050. Projekten är också certifierade enligt Gold Standard, vilket är en kvalitetsstämpel för klimatkompensationsprojekt som innebär strikta förhållningsregler med ytterliggare krav på socialt ansvarstagande och hållbar utvekling.

Hållbar leveranskedja

Vi ställer krav på våra leverantörer. Det är viktigt att våra leverantörer aktivt arbetar med att kravställa mot sina producenter att följa lagstiftningen i respektive land eller region, för att säkerställa en god arbetsmiljö och rätt ersättning. Vi accepterar absolut inte att barnarbete förekommer hos våra leverantörer. Goody ska vara ett företag för sina anställda. De ska känna sig sedda och behövda samt att deras kompetens kommer till användning på rätt sätt. Vi vill vara en enkel och rolig arbetsplats med individerna och teamet i fokus. Goody vill vara ett socialt bidragande företag som brinner för att hjälpa barn i utsatta situationer. Vi stöttar och samarbetar aktivt med BRIS och deras arbete för utsatta barn.