Frågor & svar

Här har vi samlat svar på de vanligast ställda frågorna. Hittar du inte svar på din fråga är du varmt välkommen att slå oss en signal på 010-263 82 00 eller skicka oss ett mejl till hello@goody.se. Vi finns ett samtal bort och är bara glada att kunna hjälpa dig!

Produkter

När vi pratar om en hållbar produkt så är det antingen förpackningen, godiset eller den sammansatta produkten. En hållbar förpackning ska genom hela processen vara producerad på ett sätt som gör så lite avtryck på miljön som möjligt inklusive transport. Detta inkluderar då en rad olika certifieringar som leverantörer och producenter kan ha. Vissa leverantörer prioriterar inte certifieringar utan uppfyller våra krav på vad vi anser vara en hållbar förpackning ändå. När det gäller godiset så arbetar vi endast med kända producenter som alla har ett eget hållbarhetsarbete och vi försöker alltid planera inköpen så att det blir så få transporter som möjligt.

Fraktkostnaden beräknas efter hur många kilo den totala beställningen väger samt till vilket postnummer försändelsen ska skickas. Även fraktsätt tas med i beräkningen, t.ex. hemleverans, företagspaket, pall m.m.

Leveranstiden varierar mycket beroende på vilken produkt och vår orderbeläggning. De flesta produkterna tillverkas på beställning för bästa kvalité och upplevelse, vilket innebär att ett fåtal produkter i vårt sortiment finns för direktleverans. Vårt mål är att dina produkter ska skicka från oss inom 1-5 vardagar. Planerad leveransdag hittar du på orderbekräftelsen.

Du laddar ner en mall med instruktioner på produktkortet eller hämtar den här! Viktigt att du fyller i den enligt instruktionerna och sedan mejlar den till hello@goody.se. Uppge ditt beställningsnummer i ämnesraden.

När din vara har skickats från oss så får du ett mejl till din angivna mejladress med kollinummer och spårningslänk.

Hos oss finns ett standardsortiment, men om du söker specialprodukter som inte finns i standardsortimentet är vi självklart tillmötesgående och flexibla. Vi försöker tillsammans med dig att hitta kreativa lösningar utifrån dina önskemål.

Minsta antal att beställa varierar mellan olika produkter. Anges inte minsta antal på produkten, går den att beställa styckvis. Produkter med kundunika tryck har ofta ett minsta antal som går att beställa.

Tryckmallar & specifikationer

Tryckmallar hittar du under respektive produkt och beskriver storleken på den färdiga produkten, produktens olika mått och placering, samt mått på er logotyp eller design. Tryckmallens färger beskriver var produkten stansas, bigas och limmas. I er design ska text och bilder vändas åt samma håll som mallen visar. Detta för att designen ska bli korrekt när den är färdig.

Använd dig av filformat som .eps, .ai, .svg eller .pdf. Det viktigaste är att grafiken är vektoriserad. För bästa resultat, ladda upp dina filer i hög upplösning. Vi vill gärna ha bilder eller grafik i 300 dpi.

Vektorgrafik innebär att en bild består av punkter, linjer och geometriska former. Till skillnad från bilder i rastergrafik som består av pixlar eller bildpunkter. Vektorgrafik används främst för att grafiken behåller sin upplösning när den förstoras eller förminskas.

CMYK är en färgrymd som används vid tryck. För att dina färger ska återges korrekt är det viktigt att du använder den här färgrymden.

PMS (Pantone Matching System) är en färgrymd med dekorfärger som kan användas för att återge en specifik kulör på t.ex. en logotyp. CMYK är en färgrymd där kulörer skapas genom kombination av cyan, magenta, gult och svart som trycks med ett raster.

Transfertryck används för att trycka ett motiv på våra linnesäckar. Trycket trycks i CMYK.

Det innebär att motivet kommer graveras in på produkten. Gravyren är i en färg.

Övrigt

Du skickar ett mejl till hello@goody.se där du beskriver din verksamhet samt uppger att du vill bli återförsäljare och bifogar kompletta företagsuppgifter. Vi återkommer sedan till dig inom kort.